otrdiena, 2014. gada 11. februāris

A kojās Jāsvin!

Ar saukli "A kojās Jāsvin" ir iestājies skaistais bezrūpīgais brīdis – semestra sākums. Visapkārt valda prieks un līksme, ka arī termiņi vēl nav rītdien. Tas ir maksimāli labs laiks sava sociālā kapitāla celšanai un maksimāli slikti ir to nedarīt. 
Vispirms atļaušos eksaminēt ķecerīgo jautājumu „Vai ir jāsvin?”.  Citkārt nāktos pamatot atbildi ar aksiomu, studēt nozīmē vairāk, kā tikai mācīties. Tagad senā patiesība ir nostiprināta. Apvienotā fakultāte ir nosaukta tieši par Sabiedrības zinību fakultāti. Neatņemama attīstītas sabiedrības sastāvdaļa ir regulāras, kopīgas paražas, kas vērstas uz savstarpēju saskarsmi a.k.a. svinības. Sakritība… ? Tā, kā mūsu augstskolas pamatā ir praktisku zināšanu apguve, ieteikums nākotnē svinības attīstīt, kā B daļas kursu.

Kam jāsvin? Maldīgs ir uzskats, ka kojām ir jāsacenšas savā starpā. Visā augstskolā ir mazāk studentu, kā dažu mūsu valsts universitāšu vienā studiju virzienos. Kāda vēl dalīšanās? Jāsvin visiem kopā!
Lai sekmīgi vairotu savu sociālo kapitālu jāievēro vairāki priekšstati.  Pirmkārt, lai viss notiktu bez aizķeršanās rekomendējam nodrošināties ar sociālo lubrikantu. Tuvākā sabiedriskā labuma iestāde, kur tirgo laimes dziru ir Tornis, atsevišķi pētījumi liecina, ka īpaši izdevīgas cenas ir vairumbāzē Nika.
Līdztekus tam noteikti nepieciešams atrast kompāniju. Šim nolūkam noderīgs ir kaimiņu koncepts. Vārdu kaimiņš nedrīkst nepamatoti sašaurināt. Kaimiņš nav tikai dzīvokļa biedrs, kaimiņš ir arī biedrs kas dzīvo blakus vai pērtajā istaba, arī tas kurš dzīvo otrā gaiteņa galā vai citā stāvā.
Nesēdi istabā – izej no tās.  Tiešāk izsakoties, ja kojās ir ballīte neheito - pievienojies tai. Prētajā gadījumā iepriekš uzsvērtā sociālā kapitāla celšana nestrādā.

Tā, kā ir šausmīgi moderni par kaut ko brīdināt, tad mēs brīdinām. Pēc 21. dienas var rasties pieradums. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru