piektdiena, 2013. gada 27. septembris

Oktoberfests 2013

Klīst nostāsti, ka Bavārijā alu mīlošie vācieši Oktoberfestu jau esot sākuši ar plašu vērienu un pilniem alus kausiem. Mēs vairs nedrīkstam kavēties ne mirkli! 
Esam saņēmuši neskaitāmus epastus, peidžeru pīkstienus un pat pasta baložus ar jautājumiem, kad beidzot sāksies gada centrālā Akoju ballīte un kas tajā šogad gaidāms??? Varam nomierināt sakarsušos prātus un iepriecināt ar vēsti, ka jūsu slāpes tiks dzesētas jau šovakar 27.septembrī (piektdiena, ja nu kādam sajukušas dienas) visi alus cienītāji un cienītājas tiek laipni gaidīti Akoju 4. stāva foajē pulksten 22:00, kur sāksies gada grandiozākais Akoju pasākums – Das Ist Oktoberfest!
Kā uz šādu pasākumu ģērbties un cik morāli nobriedušam būt?
Atbilde ir vienkārša – ģērbjamies atbilstoši bavāriešu labākajām Oktoberfesta tradīcijām! Jau vairāku gadu garumā labākais piemērs ir Kristapiņš ar Māriņu piemērs.
Līdzi vēlams ņemt polšu (vēlams alu, nevis alus izstrādājumu) un labu garastāvokli (gatavību ballēt bavāriešu labākajās tradīcijās). Kā arī neaizmirstam vecumveco senču gudrību: „Dzert vajag daudz, bet bieži!”
Puišiem vēlams neaizmirst baltus kreklus, štrumbantes un šortus; meitenēm – apspīlētas blūzītes, smaidu sejā un vēlmi saliet.
Mūs sagaida aktīva dejošana latviešu, vācu un citās mēlēs skanošu šlāgeru pavadībā, alus hektolitru tukšošana (šoreiz nav runa par hektoru... saprotu, ir dīvaini bez tā, bet to citreiz), atkārtosim zināšanas Genovevas un Sirtaki soļu prasmēs, kā arī piedalīsimies/vērosim annuālās alus ātrdzeršanas sacensības! 

Ne mirkli bez lāsītes alus!
Mums rokās vajag kausu!
Citādi mēs atdosim galus,
Ja neizdzersim to sausu! 
(Cimze, 1867; re:2012)

Tiekamies Oktoberfestā, biedri!
P.S. Mūsu spēkos ir pārspēt vāciešu Oktoberfesta tradīciju turētājus – klīst baumas, ka jau kārtējo gadu Oktoberfestā visvairāk alus izdzēris Vaņa no Novosibirskas, kurš festivālu skatās pa televizoru...
P.P.S. Oktoberfesta ilgums nereti dažiem/daudziem studentiem ir atšķirīgs; izturīgākie esot manīti nedēļu vēlāk ar tām pašām drēbēm un kausu rokās. Dzersim atbildīgi!


Raksta autors Cimze

1 komentārs: