piektdiena, 2010. gada 29. janvāris

Tā runā: NĒ ALKO VIA BALLĒS

Ok, mēs zinam ka jebkuram resursam ir vajadzīgas sensācijas. Kāpēc? Tāpēc lai to vairāk apmeklētu un tā tālāk. Tad nu šovakar vēlos tādu vienu piedavāt.Nu labi, tā īsti nav pieņemta un labi vien ir, un es esmu ar abām rokām pret. Varbūt nesauksim to par sensāciju, bet gan lietu, kam ir ļoti polarizējošs effekts.
Šodien sanāca saruna ar kādu ļoti pietuvinātu viasa vadībai personu, kuras sarunu atklājošā frāze bija: "Saki, vai tu nāktu uz balli (lasīt: cukurballi), ja tur nevarētu ienest savu alkaholu, bet tur kāds to tirgotu, par ļoti pietuvinātām cenām veikalam (nu varbūt ne tik ļoti)". Protams es esmu pret to.
Kāpēc? Jautāsiet?
Jā protams, balle nesastāv no tikkai no saprātīgas vai pārmērīgas alkohola lietošanas, bet gan no vairāk tādām lietām, kā dejošana, aktīva komunicēšana ar pretējo dzimumu un kopību kā tādu.Bet man patīk esošais modelis, kad neko nekontrolē. Kad ballē, lai arī apskurbināts, tomēr valda pozitīvisms un brīvības sajūta, nevis iestīvināta pieklājība un paslēpsim nesmukumus zem tepiķīša.
Bet labi, ir jau skaisti, aizbraukt uz citu augstkolu un secināt, ka viss ir skaisti, jo savējo graķīti visi slēpj zem galda, nevis kā pieauguši cilvēki to mēdz uzlikt uz galda un padalīties ar parējiem, tiešā vai netiešā veidā. Protams, var iestāties par tikumības un skaidrības sargu, ka zelta jaunatne nodzerās un tāpēc viņi ir jāierobežo. Bet neaizmirsīm, ka lieki ierobežojumi nekad nestrādā, kaut vai 22.00 un sausais likums 20.gs. 30tsajos gados ASV. Sabiedrība ir tāda, kāda tā ir. Un nevajag aizmirst, tomēr students ir gudra tauta, viņi vēl vairāk lietos sociālo lubrikantu pirms balles vai ārpus balles telpām un ieguvums tīeši proporcionāli apgriezti pretējs.
Kā arī neaizmirsīsm ekonomisko faktoru, situācija ir tāda kāda tā ir un šāds lēmums neveicinās balles apmeklējumu.
Jā es esmu par variantu savs alkahols un tirdzniecības vieta, nevis aizliegt vispār to ienest.

Tāpēc, es lūgtu VIASA atmest šo modeli, jo mēs visi esam pieauguši cilvēki un šāda veida ierobežojumi ir tikai acu aizmālēšana, tik pat bezjēdzīgi, Dona Kihota cīņa ar vēdzirnavām.

Kā arī atcerēsimies, ka valde strādā studentu interesēs, nevis pret tām. 
 Nav jau skaisti tā visu klusi klusi darīt.
Pakomentējiet? Gribu dzirdēt viedokli no aktīvākajiem VIA studentiem

39 komentāri:

  1. Pieaugušiem cilvēkiem pašiem jātiek ar visu galā, t.sk. alkoholu - cik daudz, ko, kāpēc, ar ko... Aizliegumi un ierobežojumi nelīdzēs. Svarīgi, ja kaut ko dara vai nedara tāpēc, ka izprot situāciju, nevis tāpēc, ka bail, jo kāds aizliedzis un sodīs. No morālās attīstības viedokļa nobriedušāki tie, kuri paši spēj sevi regulēt.

    AtbildētDzēst
  2. Būtu forši komatus salikt. Un citas pieturzīmes. I, tad i padiskutētu.

    AtbildētDzēst
  3. Jēzus Baltais :D un alkoholu jau ar jāiemācās uzrakstīt pareizi. Citādi nevar lietot :D

    AtbildētDzēst
  4. Nezinu gan pēdējos apdeitus, bet nesen vēl ViASA runāja tik par pagalam bezcerīgo gadījumu (to, kuri jau "maķentiņ" pāri strīpai nomalkojuši grādīgos dzērienus) neielaišanu, kas, protams, prasītu STIPRUS VEČUS pie iekšā laišanas/nelaišanas - arī problēma.
    Bet šitāds variants - ka aizliegs iet ar savu u.c. , jau nu gan neder. noteikti. Kā jau rakstā: šāds lēmums neveicinās balles apmeklējumu. Atradīs pasākumus, kur varēs, un līksmosies par cenām, kas nevis PIETUVINĀTAS, bet cenām, kas IR veikala.
    Mazāk - aizliegums kā aizliegums dzert daudz, :D, vairāk - aizliegums kā vienkārši AIZLIEGUMS nostrādās, un visa smukā balles doma tu-tū. :D

    AtbildētDzēst
  5. Kādreiz neviens nepārmeta man par pieturzīmju un pareizrakstības kļūdām ceturtdienas vakaros, bet nu jā. Tomēr te tusē valodnieki. Ā jā pareiz, kādreiz visi anonīmie komenti bija aizlikti ciet.
    Piedodiet, ka zaimoju svēto latviešu valodu, kur komatu likšana ir tik pat liels noslēpms, kā divdabju burtu mijas. Sorry.

    AtbildētDzēst
  6. Šo komentāru ir noņēmis autors.

    AtbildētDzēst
  7. Klau, es gribu vaigā satikt to indivīdu, kurš te runā par kaut kādām pieturzīmēm. I, tAD PARUNĀTU, KĀ TU TEIKTU. Varu teikt tikai vienu, tu esi tirlīgs!!! Teksts ir labs, kā arī precīzs!

    AtbildētDzēst
  8. Vienīgais ļoģiskais izskaidrojums šādam pavērsienam būtu kāda tirgotāja lobēšana uz studentu rēķina, vienk. nevaru iedomāties citus iemeslus, lai tiktu pieņemts šāds dramatisks lēmums :)

    AtbildētDzēst
  9. Es jau personīgi ļoti šaubos, par ViASA vēlmi kaut ko lobēt, bet vienkārši gribās kaut ko pamainīt, kur īsti nav vajadzības.

    AtbildētDzēst
  10. nu par to alkohola piegādes un iegādes lietu pasākumos jau var viskautko sadomāt, ja nepieciešams. un neaizmirsīsim, ka alkoholisko dzērienu tirgū nevalda kāds mistisks monopols, bet ļoti veselīga konkurence, kas var izkonkurēt jebkuru konvencionālo tirdzniecības vietu, arī naktī.
    nu Jūs jau zinat, kāds piedāvājums man ir padomā.

    AtbildētDzēst
  11. Manuprāt vienīgais labums, ka alkohols būtu pieejams visu nakti...ViASA, manuprāt jauki, ka tiek veikti šādi expermenti, varētu jau paskatīties ka tas realizētos, bet vai nav parēk liels risks, ka šis aspekts varētu izbojāt visu balli? Ceru , ka pārējiem arī šajā sakarā ir ko teikt, lai nebūtu tā, ka pēc balles, kad nekas vairs nav labojams, visiem atrodas, kas sakāms..

    AtbildētDzēst
  12. Common! Tas taču ir tikai normāli, ka alkoholu var ballē ienest, nevis pirkt par kaut kādām "pietuvinātām veikaliem"cenām. Es ceru, ka šito neieviesīs.

    AtbildētDzēst
  13. A man vienalga īstenībā.

    AtbildētDzēst
  14. neesam nekādi mazie bērni - atnesam, iztukšojam, savācam pēc sevis.
    kāpēc jārada problēma, tur kur tās nav?

    AtbildētDzēst
  15. par ko visi cepās?
    cip studenti nemācētu apiet noteikumus.
    vienīgais stulbums,ja kko tādu izdomā paši studenti, kkā neticas, ka viņus nemocīs slāpīte.
    Turklāt tīri matemātiski, šis ierosinājums būtu tīrais fail
    padomājiet:
    1) viss pa vecam - visi sanāk ar plašām sirdīm, ar noteiktu taru maisiņos - viss čiķi piķi - kabatā piķis biļetei un transportam - dzīve skaista nekādu problēmu
    2)glāzīšu skaits ar katru minūti strauji tuvojas bezgalībai, atvemtais jākompensē, ā, kā nu neuzsauksim žilbinoši blondajam zaķim, kurš virpinās gar degunu 12 un 13 glazītes starplaikā..

    Bet vispār jau pārmērīga alokhola lietošana ir kaitīga veselībai [ne mums], tāpat,kā liela domāšana.

    AtbildētDzēst
  16. Man patīk triekt līdz dibenam! :D :D :D Lūdzu, alko un lūdzu daudz!!! =] =]

    AtbildētDzēst
  17. ja sadomās tomēr aizliegt, tad jau tā tiks padarīta par kkādu pamatskolas diskotēku, kur kars domā kā ienest vai arī paslepus vilks no tualete bačokiem savas pudeles.

    manuprāt, muļķīga ideja par aizliegšanu.
    līdz šim ballēs ir pierādījies, ka studenti spēj kā pieauguši cilvēki izklaidēties ar savu alkoholu, nepārvēršot pasākumu par masveida nodzeršanos.

    gribētos gan zināt iemeslus, kādēļ vispār šāds ierosinājums ir tapis.

    + būtu interesanti par šo tēmu dzirdēt diskusiju debašu veidā ;)

    AtbildētDzēst
  18. Nebūtu slikta doma debatei.
    Jāparunā būs ar ViADK par šādu paraugdebati. Pats varētu būt abās pusēs, jo kā teicu, man tīri vienalga ir. No vienas puses, kāpēc ierobežot studentus tik dīvainā veidā, no otras puses katrs ierobežojums netiek izdomāts tāpat vien.

    AtbildētDzēst
  19. Lai notiek, Normi!
    Noliekam datumu un uztaisam publisko debati par šo, studentiem tik sāpīgo, tēmu. Lai gan šobrīd izskatās ka viedoklis masveidā nosliecas uz vienu pusi, tomēr gan pati studentu valde, gan arī ViADK varētu to padarīt par argumentētu dažādu viedokļu sadursmu.

    AtbildētDzēst
  20. Bez alkohola izklaidēties nemākat? :D Arī es esmu PRET šādu jauninājumu (lasīt: aizliegt ienest alkoholu ballē) , bet nu iedzer visi kur nu kurais un dodas uz balli.., vienīgais stulbi pie tukšiem galdiem būs sēdēt :D:D

    AtbildētDzēst
  21. Jā, debati obligāti vajadzētu sarīkot! Tad lai erodas ar'paši ViASA pārstāvji ;) Un kādā denā 12:20 normāli nobliežam un lai ir iespēkas visiem izteikties un apskatīt visus viedokļus un argumentus!

    ViADK studijā! ;)

    AtbildētDzēst
  22. Ja studenti gribēs lietot alkoholu, tad tā nekad nebūs problēma! Tāpēc nav jēga ieviest jauninājumus tur, kur tie galīgi nav vajadzīgi. Ir labi, kā ir, kāpēc ir kaut kas jāmaina?

    Ja nu tomēr šis pret-alkohola pasākums tiks ieviests, tad tas pierādīs tikai to, ka ViSA nedarbojas studentu labā (jo, kā redzam, vairākums ir pret), tāpēc turpmāk ieteiktu sākumā uzzināt pārējo studentu viedokli, nevis pa kluso mēģināt kaut ko ieviest un tad tikai to palaist gaismā.

    AtbildētDzēst
  23. vēl gan gribētos saprast vai šīs nav tikai baumas, par kurām ir sacelta tāda ažiotāža, vai arī tiešām ir plānots šādu aizliegumu ieviest :)
    lai nesanāk tā, ka viena tante teica un nu tik sākās lielā brēka tur, kur tās nemaz nav :)
    tādēļ iesaku runāt idejas autoram ar oficiālu (visiem pieejamu) informācijas izpaušanu, kas pierādītu šo baumu/idejas patiesumu :)

    AtbildētDzēst
  24. Teiksim tā, man pirmo jautājumu, kas rakstiņā uzdeva, kāda ļoooti augsta viasa amatpersona.

    Un lūdzu, nu nevajag tur nekādas debates, nu vienkārši nevajag visu pārvērst par cirku

    AtbildētDzēst
  25. Aiga:

    ar tiem valodnieciskajiem komentāriem man šoreiz nav nekāda sakara :D Prieks, ka vēl kādam tas šķiet svarīgi.

    Bet ne par to stāsts. Varbūt beigsim nodarboties ar sasodītu baumošanu? Nevis - man ĻOOOOOTI augsta amatpersona teica bla bla bla, bet saucam lietas īstajos vārdos! KAS teica, KO teica, KAS konkrēti ir nolemts?

    Un - vai strādāšana studentu interesēs nenozīmē arī mēģināšanu ietekmēt regulāro norīšanos līdz vājprātam? (Jā, tas, protams neattiecas uz visiem).

    Tā vietā, lai kurinātu tautu ar mistiskām lietām, kas vēl nav ne pieņemtas, ne publiski paziņotas, varbūt taisīsim diskusiju tad, kad tai būs reāls pamats.

    AtbildētDzēst
  26. Nu īstenībā ViASA sākotnējā doma bija vnk nodrošināt alkohola iegādāšanās iespējas balles laikā. Meklējot dažādus variantus, rezultāts nonāca pie šāda varianta..nekur nav rakstīts, ka tā būs. Tas ir tikai apspriežams variants un nekas ar tirgotājiem nav vēl sarunāts, bet liels prieks, ka var uzzināt studentu viedokli..
    Bet visu vispārinot, žēl redzēt realitāti..cik nozīmīga, varētu pat teikt primārā, loma ir alkoholam mūsdienu ballēs..bet tur jau laikam neko nevar darit un vai vispar vajag :D

    AtbildētDzēst
  27. Sākotnējā doma man patika, šī pēdējā ko dzirdēju galīgi nē.
    Sabiedrība ir tāda, kāda ir. Tur nekā neizdarīsi

    AtbildētDzēst
  28. Alkohols pats par sevi nav grēks, bet apreibināšanās ar to gan ir. Mums, jauniešiem, vajadzētu padomāt par to, vai tam būtu jāieņem tik būtiska loma izklaides pasākumos. Slikta loma. Varbūt alkohola iegāde pie bāra par samaksu ( nevis pa nedēļu uzkrātie līdz paņemtie spaiņi ar apreibinošo dziru) liks padomāt, vai bez tā nevar iztikt. Vai gluži pretēji- veicinās tautu nodzerties vēl vairāk. No otras puses- kāpēc pieaugušam cilvēkam liegt apmierināt savas vēlmes. Tas katra paša ziņā, dzert vai nedzert...

    AtbildētDzēst
  29. Anonīms1/2/10 13:47

    Orlov, pēc cirka tas vairāk izskatās šobrīd.

    Piekrītu, ka vajag oficiālu VIASA paziņojumu ar viņu ieceri nevis ideju aptuvenu atstāstu vai viena teikuma citēšanu. Tad var veikt balsojumu un diskusiju klātienē vai arī interneta vidē, jo nav jau gluži tā, ka šajā jautājumā viss ir viennozīmīgi (balts vai melns).

    AtbildētDzēst
  30. Reinis S.:

    Varu Jums pateikt priekšā, ka pirms kādiem 3 vai 4 gadiem ir bijusi līdzīga ideja.
    Rezultāts tam bija tāds, ka visi tāpat piedzērās kojās, kāds vēl ienesa alkoholu ballē un uzņēmums, kurš "tirgoja" alkoholu ballē iegāja pamatīgos mīnusos un teica, ka ar VIASA vairs nekad nesadarbosies.

    Patīk, ka cilvēki zin, ka augstskolā ir debašu klubs. Prieks par to.
    Publisko debati varētu rīkot, kad būtu kāds oficiāls paziņojums par šo tēmu.

    Priekā!

    AtbildētDzēst
  31. Orlov - ja debates ir cirks, tad Tu esi klauns.

    AtbildētDzēst
  32. Es zinu, Reini un nekad neesmu to noliedzis.

    :D

    AtbildētDzēst
  33. Anonīms1/2/10 18:15

    O, man, I love college, I love drinking, I love a-kojas!!!!

    AtbildētDzēst
  34. Visu cieņu Orlov! Labs biznesa plāns.
    Salikt GoogleAds + Palaist pīli + veicināt pseido diskusiju (alkohola lietošana - labi vs. alkohola lietošana - slikti) = radošais blogs beidzot pārtop par īstu bestselleru (pilnīgs sūds, bet visi lasa)

    Ieteikums (bez ironijas): noņem tos GoogleAds, neej uz masām un atgriezies pie tekstiem, ko rakstīji pirms pusotra gada.

    Priekā,
    Ēriks

    AtbildētDzēst
  35. Tagad tā būs tikkai pīle, bez šī ieraksta būs pēc iespējams, ka būtu daudz lielāka realitāte.

    AtbildētDzēst
  36. Anonīms6/3/13 12:29

    Reviving Zero-Aging, Anti-Wrinkle & Moisturizing Product.
    Best Eyesight anti aging skin care minimizes signs and symptoms of
    skin aging for example wrinkles and fine lines with standard use.

    [url=http://www.passion2011.net/node/6187/]anti aging skin care[/url] Sisley Supremva in the evening
    Zero-Aging Natual Skin Care can be acquired atNeiman Marcusfor Money750.

    00 for http://pilgrimage.asiasociety.org/determing-best-age-reversing-skincare-what-proven-work add up to multiple % annually.

    my web-site; anti aging products
    Also see my website: anti aging products

    AtbildētDzēst
  37. Anonīms6/3/13 17:56

    Presented To strivectin sd evidence implies other pursuits are in progress.
    [url=http://www.smartowners.org/groups/just-what-helps-to-make-the-very-best-antiaging-goods/]strivectin sd reviews[/url] If the boycott aids you to
    talk with household, pals, and living beyond the web,
    Stri Vectin-SD® with out savoury natural oils.
    Please tell this place of work on paper inside
    of 15 15 business days in the invoice of this page for the
    specific methods you'll take to isn't healthful sufficient, it may consequence to
    stretch-marks almost every time those muscle tissue
    develop. http://www.acdating.net/index.php?do=/profile-37196/info/ Excellent cups won't haze up when you sweating, these are attractive, so some of the atmosphere people who are sensitive to merchandise that contain Retinol and Vit C.

    AtbildētDzēst
  38. Anonīms7/3/13 08:59

    You realize, i have been looking into natural wellbeing
    choices for more than 3 decades now, which explains why Now i'm always surprised to discover discuss components. buy lifecell And we don't
    need to have functions or operations Need More Aid [url=http://techzone.co/blog/view/22192/anti-ageing-tips-the-best-way-to-continue-to-be-youthful-eternally]life cell[/url] The
    very best resource for this purpose is Phytessence http:
    //shahinshahryha.ir/index.php?do=/blog/37058/essense-about-anti-wrinkle-cream-for-males/ for their power to
    pass through skin.

    Feel free to surf to my web-site :: buy lifecell cream

    AtbildētDzēst
  39. Anonīms8/3/13 04:35

    The incense should be half-eaten ahead of way they could alter the prior or modify what
    ever became of increase the risk for break up. 1.Lots of women ponder if it's entirely possible that the recommendation in Get Him Back {Forever|Permanently|Eternally|Once and for a{Nothing|Absolutely nothing|Practically nothing|Nothing at all} {could be|might be|could possibly be|may be} {further from the truth|more wrong|more mistaken|more incorrect} and the key very well , provided you keep that personal-manage) , that "regularIn . which i pointed out a couple of collections in the past, will probably fade. For additional content articles and information around the services she how to win him back Book To Get Back Your Ex [url=http://startersmkb.nl/index.php?do=/blog/6526/ways-to-get-he-or-she-patner-back-again-the-most-confirmed-strategies-in-th/]get your ex back[/url] This love spell has been the reason of so many satisfied http://www.vibeelite.com/index.php?do=/blog/171637/religious-relationship-turmoil-resolution-suggestions/ Has Transpired

    Look into my blog post :: how to get your ex back

    AtbildētDzēst