piektdiena, 2009. gada 13. novembris

Komentārs par vakardienu un ne tikai

Tā kā man vakar radās unikāla iespēja pavērot A-koju ballīti no malas, tad man ir radušies diez gan daudz un dažādi secinājumi. Visupirms gan jāpiemin fakts, ka, lai gan kojas bija pilnas ar studentiem, kuri svinēja studentu dienas, pats iedomātais ballītes centrs bija diezgan patukšs, tāpat arī Helovīnu ballīte bija neraksturīgi klusa. Kāpēc? Pirmkārt, pēc manām domām, tas bija tāpēc, ka ballītē tika aizmirsts pirmais princips, kam tad mēs šīs ballītes taisam. Ja kāds neatcerās, tad atgādināšu, ka mēs viņas parasti taisām paši sev un savējiem cilvēkiem, nevis tur visiem studentiem pēc kārtas. Atceroties pagājušo gadu un šī gada sākumu nāk prātā tas, ka ballītes vienmēr tika jau ieplānotas labu laiku iepriekš, visi izbrīvēja sev šo laiku un ļoti pozitīvā un gaidošā uztraukumā cītīgi gatavojās tai - piemeklēja tērpus, piemeklēja mūziku. Tajā pašā pagājušā gada Helovīnā, visi bija tērpti dažādos, unikālos tērpos, pirms ballītes bija saldumu vākšana pa stāviem, un vēl dažādi kopēji ekšeni, kas šoreiz izpalika. Otrkārt, ja arī ballīte bija spontāna, tad vienmēr bija skaidrs, kas būs šīs ballītes balsti, kas tad arī sāks un iegriezies šo ballīti. Vakar ballītē nebija novērojami ne šie balsti, ne pozitīvā atmosfēra, ne vienotais gars, kas iepriekš bija raksturīgākie elementi šīm ballītēm, visi tik bija izkaisīti pa dažādām istabiņām savās kompānijās. Protams, kāds var teikt, kāpēc es tagad te gudri spriedelēju, bet vakar pats nebiju viens no šiem cilvēkiem. Tam ir pavisam vienkāršs izskaidrojums - veselības stāvoklis. Mums pašiem galvenais ir jāatceras, ka neesam nekāda iestāde, kas piedāvā izklaides iespējas ViA studentiem, bet gan plašs draugu un paziņu loks, kurš savācās reizi mēnesī uz lielām kopā tikšanām, un vēl pāris reizes uz mazākām, lai paši labi pavadītu laiku un izklaidētos pozitīvā atmosfērā. Tas, manuprāt, ir galvenais pamats labai ballītei un tieši tāpēc šogad ir izdevušās tādas ballītes kā Mehi 1 un 2, Zelta Pāļa ekspedīcija, Ērgļa ballīte, Oktoberfests (ar dažiem izņēmumiem) un gandrīz visas pagājušā gada ballītes.
Cheers!

P.S. Lūdzu nevienu neuztvert šo kā uzbraucienu.

P.S.2. Aicinu visus droši izteikt savus viedokļus un komentārus, lai radītu objektīvāku skatu uz to, lai atgrieztos pie vecajām, labajām A-koju mega ballītēm.

10 comments:

  1. piekrītu Normim!

    manuprāt, ballīšu skaits nospēlē uz to, ka tām zūd vērtība.
    kas pa retam, tas arī elegants :)

    un jā, protams, arī informācijas vēlā izsludināšana.

    runājot par ši gada Helowīnu ballīti. vāji, vāji, vāji.
    ja biju iedomājusies, ka tā būs viena no mega lielākajām ballītēm vispār, tad jāsaka, ka biju smagi vīlusies, jo cilvēku... nebija un ja bija, tad bija salīduši visur kur.
    pietam, tik foršs pasākums ar visu pārģērbšanos un tradīcijām, tas tak ir forši, tad pašiem arī to foršumu nevajadzētu norakt un bišk piedomāt par vakara fantastisko gaitu un auru.

    Normi, es tavam ballīšu topam noteikti pievienotu 1.sept. ballīti (protams, to pozitīvo daļu), kas noteikti būs viena no gada vislabākajām ballītēm A kojās.

    AtbildētDzēst
  2. Es šogad palieku pie sava viedokļa, ka Akoju ballītes sabojāja tieši to lielā popularitāte. Tomēr nav tā, ka - jo vairāk cilvēku, jo labak - kas dažbrīd šķita galvenais moto ballītes organizētajiem. Tādēļ arī labakās ballītes ir bijušas spontanas (jo to neuzzin pārāk daudz cilveki, kas pēc tam sarodas un uztaisa to par masu pasākumu, kurā nav personiskuma - izklausās smieklīgi, bet man tiešām tā šķiet) un dzimšanas dienu ballītes, kas attiecīgi tomēr vairāk attiecas uz konkrēti aicinātajiem cilvēkiem, un kā par laimi, lielakajai daļai citu studentu pietiek takta izjūtas tādās neierasties.

    Es, personiski, tieši tādēļ dažkārt neapmeklēju kādu no ballītēm (pat, ja laiks un atrašanās vieta to ļautu), jo, ja man gribas masu pasākumu, tad es eju uz masu, bezpersonisku pasakumu, nevis ballīti kojās.

    Tādas ir manas pirmās emocijas, domajot par šo jautājumu :)

    AtbildētDzēst
  3. Man jau laikam uz gandrīz visām šīm pēdējām ballītēm ir sanācis tikt, bet tik pat daudz man ir sanācis viņās pielieties. tāpēc nevaru daudz pateikt, cik ballītes bijušas izdevušās, ja jau pirms pusnakts esmu šad tad nesams. bet gan jau būs arī kāda ballīte, kur es tā pavairāk notikumu redzēšu.
    + šogad ir baigi daudz kaut kāda nedraudzīga tauta sākusi parādīties.
    bet pa lielām šaibām jau ir OK. ja katrs individuāli nākamajā dienā var pateikt, ka patika, tad ir bijis labi.

    AtbildētDzēst
  4. man laikam ir sasodīti paveicies - esmu bijusi tikai tajās ballītēs, kuras ir starp Norky nosauktajām izdevušajām (+1. septembris):)

    visnotaļ - pārlieku lielais svešo seju skaits rada vēlmi pasākuma laikā vairāk uzturēties ne-epicentrā ;)

    AtbildētDzēst
  5. Piekrītu Mārai.,

    Ja, kā Tu pats Normund saki, katra nākamā ballīte paliek pliekanāka, tad vajag padomāt, kāpēc viņa tāda paliek. Iespējams studentiem vienkārši ir apnicis ieballēt vienā un tajā pašā vietā, ar tiem pašiem cilvēkiem, utt.

    Vienmēr esmu teicis, ka tas kā vērtē kaut ko (šajā gadījumā ballītes) ir atkarīgs no indivīda ekspektācijām pret šo pasākumu, lietu, utt. Ja gaidi, ka būs 100 cilvēki, bet atnāk 10, tad loģiski, ka būsi vīlies - gluži kā tagad. Tā arī ir lielākā "problēma" šogad - ka visi (vairāk jau organizētāji) sagaida, ka ballīte būs massive.
    Citus gadus mēs vienkārši uzrīkojām ballīti, neko grandiozu no tās negaidot, un normāli izballējāmies.

    Galvenais nesatraukties,
    Priekā!

    AtbildētDzēst
  6. Jeah! Man patīk, ka ir daudz samērā garu viedoklu. Par to, ka ballīšu ir kļuvis par daudz, pilnībā piekrītu, un tā ir lieta, kas tagad ir smagi jāpiebremzē.
    Lai gan no otras puses, ja paskaita un salīdzina ar pagājušo gadu lielo ballīšu skaitu, tad ir skaidri redzams, ka šis gads pat līdz Helovīnam bija tukšāks, jo pagājušogad starp 1.septembri un Oktoberfestu, kā mēs labi atceramies, bija arī Retro ballīte.

    Nu 1.septembris bija ļoti jaudīga ballīte, un gan jau, ka to tiešām ir jāskaita labo ballīšu skaitā. Tikai manās acīs šī ballīte saistās arī ar ne tik foršām lietām. Tas saistīts ar to, ka pēc šīs ballītes daži no mums sniedzas pēc kaut kā līdzīga, un tur arī rodas tā problēma ar to massive, kas ir jālikvidē. Otrā lieta, ka pēc šīs ballītes daudzu pirmkursnieku acīs šīm a-koju ballītēm ir jābūt līdzīgām šai un viņi smagi uz to aplaužās.

    Un, Māriņ, Tev par tiem savējiem. Daudzi no šiem savējiem ir aizgājuši, daži no šiem savējiem ir sašķēlušies, un vairs šo savējo šeit nav tik daudz. Un problēma jau tur, ka daudz jaunu savējo te a-kojās nerodas, vismaz Jums veco kopienai!

    Bet nu es zinu, ka viss ies tikai uz labu! ;)

    AtbildētDzēst
  7. Ja primārais mērķis ir daudz tautas, tad ballīte jātaisa kultūras namā. Foršas ballītes iespējamas arī starp 10 cilvēkiem, kam patīk kopā ballēties un iepriekšējo gadu tusiņi ir tam apliecinājums.Ja ballīti taisa tā,lai pašiem prieks, tad nav nozīmes cik cilvēki tajā piedalās.

    AtbildētDzēst
  8. Normund, Tu liki man sajusties vecai..
    Un lūdzu, tagad visi nerakstiet - bet Tu tāda arī esi - tas mani sagraus pilnībā :D

    AtbildētDzēst
  9. Šādi megafesti būtu jātaisa max reizi mēnesī, jo paļauties, ka uz 2 dienas iepriekš aicinājumu vienk. piemest mūli, nevar un līdz ar to nav ne apmeklējuma, ne gandarījuma. Vislabākā bija 1. sept. balle, bet uz to arī tika mērķtiecīgi iets no organizatoru puses.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Normi, es reāli piekrītu tavam viedoklim! :D

      Dzēst