trešdiena, 2011. gada 17. augusts

Īstā jauno studentu ABC

Sveiks, mazo draudziņ!

Slēdzot līgumu saņēmi Jaunā studenta ABC? Zini tas bija ļoti vērtīgs materiāls, bet kā jau visur arī tur ir savi trūkimi - aizmirsta pati būtiskākā info. Tieši tāpēc šis būs domāts Tev. Tātad apskatīsim būtiskākos studiju elementus ViA:

Vecbiedri
Sāksim ar pašu svarīgāko, kas jāzina katram pirmkursniekam. Vecbiedrs, ir students, kurš te jau studē vairāk kā gadu (daži studenti, kas atrodas 4.kursā vēl par vecbiedriem nav kļuvuši), uzsvars uz vārdu studē, nevis mācās. Šie cilvēki Tev ir jāciena, jāklausa un jāpienes viņiem no rīta brokastu alēns. Uz vecbiedriem balstās viss studiju smagums, jo viņi dara visu, kas tālāk tiks aprakstīts.

Sociālais lubrikants
Ar šo substanci Tu iepazīsies jau pirmajā vakarā. Vēl nezini kas tas ir? Neuztraucies, ilgi tas vairs nevilksies. Kā teica viens gudrs cilvēks, lubrikants ir jālieto daudz, bet bieži. Īsts students to lieto tikai dienās, kas sākas uz "p" burta - pirmdienas, piektdienās un pārējās dienās.

Hektors
Galvenais sociālā lubrikanta elements. Īsts Dievu dzēriens. Saka, ka Red Bull ceļ spārnos, šis nes burās. Tika atzīts par Akoju gada dzērienu 2009. gadā, 2010. gadā un bukmeikeri liek, ka situācija nemainīsies arī turpmākajos, mmmmm, vismaz 10 gados.

LakTross
Tad ja esi pieteicis sevi kā sociālā lubriknata atbalstītāju un patērētāju, Tev ir iespēja tikt uzņemta LakTrosa līgā (skat. blogā nominācijas). Baumo, ka šis sporta veids varētu izkonkurēt florbolu uz vietu olimpiskajās spēlēs. Tad mūsu galvenie konkurenti uz medaļām būtu tikai jebkura sādža mūsu austrum kaimiņu zemē. Sporta veids radies Akojās (lasīt, zemāk).

Kojas
Lielākā daļa studentu (vismaz lubrikanta patēriņā) dzīvo vai parazitē kādās no ViA kojām. Mums tādas esot trīs, un šad tad uzrodas arī ceturtās. Ir tādas kā Skojas (it kā dzīvojot pigmeji un milzis no Garā 2l pudelēm), Zkojas (par viņu jaudu var lasīt mūsu blogā iepriekš), Dkojas (citējot Mārtiņu U.: "Ceru, ka tām nav saistības ar ķermeņa daļu, kurā saule neiespīd"). Bet esot vienas LIELISKAS kojas, par tām tālāk!

Akojas
ViA centrs. Šeit ir apvienojusies ViA inteliģence, spilgtas personības un radoši prāti. Šeit nekad nav garlaicīgi (ja, protams, esi tik drosmīgs, lai izietu no savas istabiņas). Šeit notiek tematiskās ballītes (Oktoberfests, jaunais gads, un tēmas, kā nūģi, retro, urlas, pidžammu, karību u.t.t.), socializēšanās pasākumi (lasīt zemāk) un daudzas citas aktivitātes, kā Vilkači, mini-futbols, frisbijs u.t.t. Un šeit dzīvo Dainītis - kungs un ķēniņš.

Nakts iestādes
Ja tomēr kādreiz arī kojās kaut kas labs nenotiek, var iziet ielās. Variantu ir daudz: Tinte (laikam jau šobrīd TOP iestādījums, ir šauri, bet tas nekad nevienam nav traucējis, it īpaši ziemas aukstajos vakaros), Chill-inn (labas mūzikas iestādījums, reizēm dzīvie priekšnesumi, kas atbilst vairākām gaumēm, baumo, ka tur spēlē arī kāds Vecbiedrs), Multiklubs (vieta, kur laikam notiks 1. septembra ballīte; klubs kā klubs), Parks (Jazz klubs, mierīgiem, romantiskiem vakariem), Kāre (kā teiktu Klāvs - daudz milf; mūzika - latviešu, kantrijs), Flyzone (sorry, neskaitās), Alus bārs (šo vietu tomēr labāk pa dienu apmeklēsim - garšīgs ēdiens un vēl vairāk alus), Putniņi (šo iestādi labāk nekad neapmeklēt, ja, protams, Tavs mērķis nav izvicināt dūres).

Balles
ViA parasti notiek četras balles gadā - ViA dzimšanas dienas balle, Ziemassvētku balle, Cukurballe un Izlaidumu balle. Šo pasākumu apmeklēšana ir kā obligāta jebkuram studentam. Daudz draugu, paziņu, jaunu paziņu, sociālā lubrikanta, deju, jautrības un pozitīvas gaisotnes (kā jau pie ViA).

Socializēšanās pasākumi
Nākošie pasākumi, kuri Tev obligāti ir jāapmeklē, it īpaši, ja esi pirmkursniece, jo, kā teica savā laikā Vecbiedrs Jānis O.: "Jūs esiet lielākais notikums katru gadu daudzu vecbiedru dzīvē". Šajos pasākumos mēs sapazīstamies, šeit rodas draudzības sajūta un tikai šādi var kļūt par Vecbiedru. Pirmie šādi pasākumi būs pirms ievadstudijām, ievadstudiju laikā, pirms 1. septembra un tā visu septembri.

Tornis, Priekā, bāzīte Nika
Ja domā, ka galvenās bodes Valmierā ir Rimi, Maksima un Iki, tad Tu smagi kļūdies. Citējot Janis K. - tie veikali ir priekš gejiem. Īstās bodes ir Tornis, Priekā un bāzīte (Nika), jo šeit ir studentiem visdraudzīgākie piedāvājumi un vissaldākās cenas sociālajam lubrikantam. Jā, un Tornī var arī ēst nopirkt.

ViA ralliji
2x gadā aktīvie studenti savācas kopā, lai mestu izaicinājumu liktenim. Pirmo reizi tas notiek agrā rudenī, kad paši izturīgākie dodas pārgājienā pa Vidzemes apkaimi un mēģina pierādīt, ka nekāds sociālā lubrikanta daudzums viņus nevar apturēt un viņi sasniegs galamērķi. Otrs notiek pavasarī, kad aptuveni 150 esošo un bijušo studentu dodas plostot ar plostu (daudzi pēc tam neatminās vai noliedz savu dalību šajā piedzīvojumā). Šis pasākums ir nodēvēts kā visepiskākais piedzīvojums studentu dzīves gadā.

Vidzemes Augstskola
Ā, un jā, pa vidu visam šim mēs atrodam laiku arī lekciju apmeklēšanai un akadēmisko parādu neielaišanai (Prasi kā? Mēs paši to nezinām, bet sanāk). Ja vēl nezini kur atrodas augstskolas ēkas, tad kalusies: Viena no ēkām, kuru tuvāko gadu laikā pamatīgi tiks pārbūvēta, atrodas starp jau iepriekš minētajām nakts dzīves iestādēm (Tinte, Multiklubs un Alus bārs), ko tautā dēvē par T-ielu. Vēl viena ēka atrodas Gaujas malā (C-iela). Šajā ēkā atrodas arī bibliotēka, kura parasti ir pārpildīta tuvojoties semestra beigām (kāpēc gan?).

Novēlam Tev izbaudīt studentu dzīvi visā krāšņumā. Lai to darītu Tev ir jāspēj apvienot visu, kas ir minēts šeit, kā arī jāatrod laiks lekciju apmeklēšanai un darbu nodošanai.

Lai Tev daudz Hektora,
Jūsu Mārtiņš U., Sandis B un Andris Ē. (tfu, Normunds M.).

7 komentāri:

  1. Šādi ieraksti uzjundī patīkamas atmiņas! Ar lielāko prieku varu paziņot, ka 29. jūnijā (iespējams, ka pat ātrāk)ieradīšos uz pirmkursnieku ierašanos un baudītu kādu gardu dzērienu ko sau par Hektoru!

    Priekā

    AtbildētDzēst
  2. Piedošanu - augustā nevis jūnijā! :)

    AtbildētDzēst
  3. Ceru, ka pirmā mēneša laikā neizšausiet visu pūlveri(neiznesīsiet sisu alkoholu no Torņa), jo atgiržoties no siltām zemēm es arī gribēšu "mazliet" pasocializēties ar vecbiedriem un iepazīties ar jaunpienācējiem! Kaut kā iekavētais taču būs jāatgust :)

    AtbildētDzēst
  4. Nu Tev mēs gatavosimies īpaši. Gan jau, ka jauniņajiem būs saskolotas smadzenes, ka ir tāds Afro, kuram garšo, un kā vēl grašo, it īpaši divlitrīgie ali, hektors, šnabis u.t.t. Lai tik gatavojas ellei oktobrī!

    AtbildētDzēst
  5. Nu no manas puses tad laikam jāsaka, ka es atbraucot centīšos apstiprināt un pierādīt visu ko Jūs būsies sastāstījuši :)

    AtbildētDzēst
  6. un vēl tika pie ballēm piemirsts pieminēt aktivitāti: "tajā autobusā mums visiem būs vieta!" iespiedīsies, ka nemetās. (:

    AtbildētDzēst