svētdiena, 2010. gada 5. septembris

Par jau piedzīvoto un tikai vēl gaidāmo

Tā kā ir jau aizvadīta pirmā nedēļa gan kojās, gan skolā un esam jau nedaudz atkopušies (baumo ka ne uz ilgu laiku), tad derētu apskatīties uz to, kas aizvadīts un kas mūs sagaida nākotnē.

Tad nu sāksim ar aizvadīto:
1. Viss sākās svētdien, kad daļa Akoju vecbiedri satikās piektā stāva lielajā virtuvē un atzīmēja atkalredzēšanos. Pasākums, kura Hektora patēriņš pārsniedza sen neredzētus apmērus (precīzus ciparus pat stiprākie neatminās), tika pārbaudīta virtuves galda izturība un tika aizsākta Laura R. dejas soļu mācīšanās.

2. Ievadstudiju pirmais vakars - ļaudis baumo, ka cilvēku daudzums kopā bijis tuvu simtam. Jaunie tika iepazīstināti ar koju un studentu dzīvi, kamēr vecie nekautrējās parādīt, cik tad vecie spēj malkot (uzvarētājus skaļi nepieminēsim). Stiprākie ballītes beigās vēl dziedāja līdz Kaspara T. ģitāra spēlei un noslēdza ballīti jau visiem zināmajā virtuvītē.

3. 31.augusts - nu šeit jau lielākā daļa studentu bija atgriezušies kojās un Tornis bija sagaidījis to stundu, kad atkal alkohols tiks pirkts vairāk par maizi. Tiek baumots, ka spēcīgs patēriņš esot noticis A409 (twitter @A409_live), kuriem pievienojies jauns istabas biedrs, kurš jau pirmajās stundās apliecināja piederību istabiņai. Notika arī visai jaudīgi atgadījumi par kuriem vēsture klusē.

4. 1.septembris un lielākā ballīte Game Land telpās. Lielisks vakars, lieliska ballīte, lieliski DJ (diemžēl gan bez Egona, kuram gan bija visnotaļ spēcīgs attaisnojums, un viņš apsolīja mums vēl noteikti uzspēlēt). Manuprāt, lieliskākā ballīte pēdējā laikā. ViA studenti pierādīja ka spēj dejot un dziedāt bez atelpas all night long. Daži kadri gan bija jau pirms ballītes tik saguruši, ka ballīti īsti neatminas - tas nav par tevi Edža (kur nu).

5. Arī pārējās dienās tika ballēts, dažkārt skaļāk, dažkārt ne tik skaļi (tika baumots ka Zkojās esot bijis skaļāk - yeah kā tad, vakar tur biju un bez mums tur valdīja kapa klusums, kā allaž). Viennozīmīgi var teikt, ka skola ir atsākusies un studenti ir gatavi studijām un koju dzīvei.

Un kas tad mūs sagaida nākotnē:

1. Twitter informācija (@ViaRallijs) liecina, ka Rallija Nedomājošā Padome (RNP) ir sakustējies un ka viss neorganizētākais un viss destruktīvākais pasākums ViA Kāju Rallijs jau top, un ir dzirdēts, ka viņi (neviens gan nezin kas ir VIŅI, tai skaitā viņi paši) mums sola vēl nebijušus pārsteigumus. Cilvēku viedokļi gan dalās kurās dienās mums vajadzētu iet gājienā, tomēr RNP vienmēr zina visu vislabāk. Meklējam guļammaisus, botes, teltis un gatavojamies ceļam.

2. Ekspedīcija "Zelta pālis". Arī šī gājiena vecbiedri ir sarosījušies un gatavojas savam leģendām apvītajam ceļojumam. Baumojot, ka šogad tikšot apmeklētas arī noslēpumainās Dkojas. Šis pasākums pazīstams ar to, ka gājiena veicēji apmeklē visas kojas, kurās tiek malkoti ar vietējiem gardi dzērieni un, tiek noslēgts gājiens Akojās, kurās tad arī parasti tiek atrasts Zelta pālis.

3. Oktoberfests - Vāczemē šis pasākums norisināsies no 18.09.-04.10., tāpēc varam rēķināties, ka arī Oktoberfests pa latvisko sāksies kādā no dienām šajā laika periodā. Šis pasākums savukārt pazīstams ar to, ka džeki saģērbj šortus, garas zeķes, atrod štrūbantes, kamēr meičas sameklē uzspīlētākās blūzītes un svārkus un svin šos lieliskos svētkus malkojot alu uz nebēdu (Brenguļu alusdarītava vienmēr ar nepacietību gaida šo notikumu). Pasākumā parasti arī notiek dažādas atrakcijas, kā alus dzeršanas sacensības (esmu nobriedis atgūt titulu).

4. Beer Pong - tiek meklēts šo lielisko sacensību organizētājs un tiesneši, kuri ir spējīgi neizdzert alus litrus līdz sacensību beigām. Tieši tāpēc arī es neuzņemos šo pienākumu un piesaku jau savu dalību sacensībās kā dalībnieks. Pretendentiem pieteikties twitter @akojas vai personīgi A409 vai pie Jāņa K. (A505).

5. Un visbeidzot baumojot, ka septembrī notikšot arī kādas tweet-up un mehu kokteiļu ballītes. Bet jau pirmdien kojās solās ierasties viens no vecbiedriem Jānis O. un sola iegriezt mega ballīti, tāpēc gaidām.

Izskatās, ka esam atsākuši studijas ar vērienu un septembris solās būt gana saspringts mēnesis, tāpēc esiet gatavi it visam.

Priekā!

13 comments:

  1. Septembris izcelsies arī ar pirmīšu sēdēšanu dušās pēciesvētību fāzē, pirms iekarot Multiklubu ;)

    AtbildētDzēst
  2. Paldies Normi, par lielisko nedēļas atskatu. Kas man sasildīja sirdi, jo man vienmēr patīk apzināties, ka mākat atpūsties. Un par jauno istabas biedru visu izsaka viņa izcelsmes vieta. Kā nekā ģeogrāfiskiem maksimumi vienmēr nodrošina lielisku izejmateriālu cilvēkiem.
    Bet es gribētu, lai tiktu Ākoju tradīcijas pasākumu rīkošanā. Oktiberfests ir jārīko tās nedēļas ceturtdienā, kurā ir ViA jubilejas balle. Lai var kartīgi izbaudīt pasākumu. Entās dienas. Kā arī runā, ka uz ViA jubilejas balli, kāda apvienība, kurus daudzi atpazīst kā Apokalipses jātniekus (vismaz iedzeršanas toč) gatavojās ierasties un atpūsties kārtīgi. Daudzi viņus atpazīst zem pseidonīmiem Breds un Speķis. Tāpēc lai oktoberfests ir tajā nedēļā, kad ir ViA balle.
    Kā arī Zelta Pālis pagaišogad tika rīkots tieši tad, kad tas bija, lai būtu vienu nedēļu pirms oktoberfesta atgādinot, ka ākojas ir dzīvas un pēc nedēļas arī būs balle. Tāpēc šogad arī varētu saglabāt šo pašu taimingu. Varbūt sanāk ierasties ;)
    Bet šogad gribētos aiziet kāju rallijā. (Beidzot).

    AtbildētDzēst
  3. Anonīms5/9/10 16:03

    Njā-tāda sajūta, ka akojās dzīvo tikai Normunds un ir tikai viena istabiņā (409).

    AtbildētDzēst
  4. Vienīgā problēma Orlov ir tajā faktā, ka ir dzirdēts, ka šogad balle ir tikai oktobrī, kas padarītu pārāk tukšu septembri, un tomēr vienmēr Oktoberfests ir bijis tajā laikā, kad viņš notiek Vācijā un tiek atskaņoti Live radio no turienes. Bet nu par to vēl mēs r/a Akojas apspriedīsimies un izdomāsim kā labāk :)

    AtbildētDzēst
  5. pirmdien plānošanas sēde @505, saplānosim visu.

    Man gan liekās, dēļ fakta, ka šogad iesvētības būs septembrī nekas jau īpaši neinteresants nav.

    AtbildētDzēst
  6. pirmdien plānošanas sēde @505, saplānosim visu.

    Man gan liekās, dēļ fakta, ka šogad iesvētības būs septembrī nekas jau īpaši neinteresants nav.

    AtbildētDzēst
  7. Akojās dzīvo daudz lielisku cilvēku, tieši tāpēc arī pie mums ir tik forši. :)

    Un jā, Orlov, pirmdien būs daudz par ko parunāt ;)

    AtbildētDzēst
  8. Normund - es pieņemu Tavu izaicinājumu par alus dzeršanu! Esmu sagatavojies viņu paturēt vismaz vēl vienu gadu! :D

    AtbildētDzēst
  9. Anonīms5/9/10 21:12

    Ir jau arī citi interesanti cilvēki izņemot piekto stāvu un 409 istabiņu....
    pats mitinos 4 un mēs ar draugiem domājam kko interesantu pasākt

    AtbildētDzēst
  10. Par to jau neviens nešaubās, jo Akojas kopumā ir lieliskas. Bet nu es jau nevaru uzrakstīt par to, ko neesmu piedzīvojis vai par ko dzirdējis. Pagājušogad pat vairākas reizes nācās atzīt, ka pat otrais stāvs ir līmenī un prot uztaisīt ļoti jaudīgas ballītes.

    P.S. Ir iespējas kļūt par Akoju bloga autoru un arī informēt citus par to, ko es nezinu.

    AtbildētDzēst
  11. Ja kas drīz būs ākoju bloga divu gadu jubileja

    AtbildētDzēst
  12. Nekā personīga, bet izskatās, ka interesanti jums liekas tikai tie pasākumi, kuros "alkohola patēriņu pat stiprākie neatceras"... Studentiski. Tomēr degradēti.

    AtbildētDzēst
  13. Amorāli ir dirst par morāli, slēpjoties zem anonimitātes plīvura.
    Studiju gadi ir tas laiks, kad tu vari izbaudīt dzīvi, kā ar pieaugušā cilvēka tiesībām un tīneidžera pienākumiem. Un kāpēc to nedarīt skaisti un amorāli. Protams, dažreiz jau mēdz pazust šaurā līnija starp mēru un bezmēru (mans un Jāņa K. desmitdienieks vai kad Normis mēdz sākt dzeltēt), bet dažreiz tā arī vajag ;)
    Ne jau šo ierakstu blogā mērķis ir pacelt lētā alko patosu nenormāli augstu, mūsu mērķis vienmēr ir bijis parādīt, ka mēs esam lieliski pavadījuši laiku, varbut iereibušāki vai mazāk iereibušāki, bet tomēr lieliski pavadot laiku. Un iegūstot daudz jaunu draugu, tāpēc moralizācijai nav vietas.

    AtbildētDzēst