pirmdiena, 2010. gada 23. augusts

Kāpēc Akojas ir vislabākās?

Tā tā tā... tālāk diemžēl nesekos neviens no Arta D. slavenajiem grāvējiem, bet gan iemesli, kāpēc es uzskatu dzīvošanu Akojās par tik lielisku pasākumu:

Atrašanās vieta: lai kāds nebūtu attālums no C. un T ielas skolām, tomēr kuram studentam tad tas ir primārais. Pie mums apstājas autobuss no Rīgas, blakus ir VOC, netālu mežs un kalniņš, pa kuru ziemā var šļūkt ar plēvi. Mums blakus ir Statoil kalonka, kura strādā 24h diennaktī, kā arī lieliskākais veikals Valmierā, bet par to jau tālāk.

Tornis: lieliskākais veikals Valmierā. Vismīļākais un vistuvākais. Cik gan reizes esam ar Jāni O., Jāni K., Reini B. un citiem zvēriem pirms 22:00 skrējuši uz šo veikalu pēc vēl kāda maza Hektoriņa un vienmēr esam paspējuši. Šajā veikalā strādā vislaipnākās pārdevējas, kuras jums izpalīdzēs vienmēr, sākot ar padomiem kā cept kotletes, beidzot ar to, kuru tad gardo dzērienu valmierieši pērk visbiežāk.

Ballītes: jā, pie mums notiek ballītes, un kādas vēl. Šogad gan ietilpības dēļ 1.septembra ballīte pārceļam uz lielākām telpām, tomēr pārējais jau viss būs kā ierasti - Oktoberfests, Zelta pālis (runā ka mūsu ekspedīcijā būšot jauns kontrolpunkts kā Dkojas vai kas tamlīdzīgs), Mehu kokteiļi un visādas citas tematiskās ballēs.

Radošums: mūsu radošie prāti ir nenogurstoši. Mēs pārsteidzam plašo studentu saimi ar neredzētiem brīnumiem - cūku un žirafi no chill bundžām, "Zaļo pūķi" visa gaiteņa garumā, ejam dažādās ekspedīcijās un veicam visādas citas aktivitātes, kuras par ierastām nenosauksi.

Zālīte: mums ir sava koju zālīte. Pats fakts par sevi varbūt nav tik unikāls, tomēr lietas kas no tā izriet ir pietiekami lieliskas. Viss sākas jau SZF ievadstudijās, kad šeit sākas ballītes, kas vēlāk iekustina visas kojas. Tāpat zālītē notiek gan debates, gan teātris, gan korporācijas alus vakari - un tas viss tikai pāris stāvus zemāk un šeit jau attālums no skolas ēkām kļūst par mazsvarīgu.

Dainītis: kur nu bez viņa. Koju dvēsele, kurš bieži mitinās koju pagrabā (kopā ar savu draudziņu, kura vārdu es nekad nevaru atcerēties). Ja jums ir kaut kas salūzis šis čalis to noteikti salabos, tāpat viņam tur ir spēļu zāle ar galda tenisu un novusu.

Spēles: mēs spēlējam daudzas un dažādas spēles. Lai gan populārākās ir litrabols un LAKTross, tomēr tiek piekoptas arī citas: gan dažādas galda spēles, gan mini-futbols, gan protams Vilkači (ja dzīvo/-osi akojās - šī spēle ir noteikti jāuzspēlē).

Draudzība: viss mainās - vecie aiziet, citi vecie sūdzas ka kojās viss mainās un nekas nav kā agrāk, tomēr man Akojas kopš pirmās dienas saistās ar draudzību. Mēs bieži taisām koju socializēšanās pasākumus un ceram, ka jaunie un arī vecie tajos ņems dalību un iesaistīsies mūsu lielajā, draudzīgajā ģimenē. Mums patīk skaļi dziedāt, mums patīk dejot uz galdiem, mums garšo, bet citādi esam jauki cilvēki.

Priekā!

7 komentāri:

  1. Modris tač, Dainīša draugu sauc

    AtbildētDzēst
  2. Iespējams, ka šogad varētu būt konkurence uz 'koju zālīti'. Ja nebūs kur palikt, mēs tur vienkārši būsim! :)

    AtbildētDzēst
  3. Pie sadaļas "Zālīte" bija jābūt citādākam aprakstam :D (Nu Norky tu mani saprati :D)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Pēc pirmajiem diviem teikumiem i nepateiksi, ka stāsts ir par telpu :D

      Dzēst
  4. Patiesība! Vēl es varētu pieminēt hokeja lūringu foajē. Nu un ne tikai hokeja..

    AtbildētDzēst