sestdiena, 2013. gada 30. marts

Kolhozs "Auseklis"


Augstākās padomes varas orgāni ir izrādījuši lielu interesi par sociālisma sabiedrībā valdošo noskaņojumu un idejām ko mēs kultivējam. Pēc laikietilpīgas un hierarhiskas saskaņošanas ar kolhoza priekšsēdētāju ir izveidots vissavienības ideoloģiskajai bāzei atbilstošs dokuments par kolhoza „Auseklis” sarīkojum norisi. Esam saņēmuši rīkojum to publicēt.

Kolhoza „Auseklis” sarīkojuma atskaite

21. marta vakarā tautieši laikabiedri meta pie malas roratslēgas, izkaptis un spaiņus, pucējās balles štātes un vienojās kopējās svinībās. Atzīmēts tika padarītais darbs pildot savus individuālos četrgades plānus (dažiem 3,5 vai 2 gades). Svinēja arī biedri un biedresnes no citiem kolhoziem un tie, kas jau savus četrgades plānus ir izpildījuši. 
Sociālistisko vērtību kultivētāji organizēja kopgaldu un aicināja tam pievienoties katru, kam bija ko tukšot. Doma pavisam vienkārša, iziet no savām četrām sienām, lai ikdiena darba dunas lietišķās atiecības veidotu familiārākas un veicinātu savstarpējo komunikāciju. Tika griesti valši, talši un arī polši. 
Sarīkojumam sākoties tika atskaņotas vissavienības skaņu ierakstu studijas „Melodija” estrādes mūzikas skaņu plates. Dziesmu kolekcijas, kas izturējušas laika rūdījumu un iekustina pat viss stīvākos gurnus. Skaļruņu saucieni ātri vien pulcēja daiļajās slaucējas un brašos traktoristus, kas no sarīkojuma virsvadītājiem pelnīti saņem uzslavas par saviem laikam atbilstošajiem ietērpiem. 
Pirmās trīs stundas balle griezās Mikrofona aptaujas dziesmu izlases, tās pakāpeniski aizstāja laikam atbilstoša rietumu populārā mūzika. Rīta pusei tuvojoties tika manītas muzikālās revolūcijas vēsmas. Piesardzīgie un modrie tautieši ievēroja atkāpes no sākotnēji izvirzītās ideoloģiskās bāzes un izteica aizrādījumu sarīkojuma vadītājiem par neatbilstošu muzikālo noformējumu. Valdošais  noskaņojums vēstīja sociālistiskās sabiedrības alkas pēc nezināmā un bieži vien pat aizliegtā. Neraugoties uz atsevišķu biedru neizpratni tika turpināta muzikālā revolūcija nojaucot dzels priekškaru, Berlīnes mūri un laika robežas. Polši turpināja tukšoties, bet valšu vietā seksuālo komunikāciju uz deju grīdas pārņēma dejas ko grūti aprakstīt.

Paldies Jums un Mums, lai arī turpmāk veiksmīgi pildās četrgades plāni!

Kolhoza "Auseklis" darbība ir apolitiska!

1 komentārs:

  1. Anonīms1/4/13 23:25

    Šo komentāru ir noņēmis emuāra administrators.

    AtbildētDzēst